A babákról

Az városi legenda, hogy a csecsemők úszóképességgel születnek. Bár primitív reflexeik vannak, amelyek miatt olyannak tűnik, mint amilyenek. A csecsemők nem elég idősek ahhoz, hogy szándékosan visszatartsák a lélegzetüket, vagy elég erősek ahhoz, hogy fejüket a víz felett tartsák, és így nem úszhatnak még segítség nélkül.

A legtöbb csecsemő, reflexszerűen visszatartja a lélegzetét, amikor víz alá merül, hogy megvédje a légutakat, és képesek rövid ideig vízbe merülni. A csecsemők képesek utánozni az úszás mozgását és reflexeit, de fizikailag még nem képesek úszni. A legtöbb emberi csecsemő születésétől kezdve körülbelül hat hónapos koráig veleszületett úszási vagy merülési reflexet mutat be.

Amikor a babák nem elég idősek a járáshoz, butaságnak tűnhet, ha a medencébe visszük őket. De rengeteg előnye lehet a pancsolásnak és a vízi csúszkálásnak.

 A vízben való tartózkodás teljesen egyedi módon vonzza a baba testét, milliárd új idegsejtet hozva létre, miközben a baba rúg, csúszik és pancsol a vízen.

 A babák finom immunrendszere miatt azt javasoljuk a szülőknek, hogy körülbelül 6 hónapos korukig tartsák távol csecsemőiket a klórozott medencéktől vagy tavaktól.

  1. Ismerkedés egymással
  2. Barátkozás a vízzel
  3. Pancsolás
  4. Úszás

Az úszásról

A gyerekeket egy sor “utasítás és eljárás” segítségével meg lehet tanítani, hogy a hátukon lebegjenek, hogy lélegezzenek, majd átforduljanak és a fal vagy más biztonságos terület felé ússzanak. A gyerekeket lényegében megtanítjuk úszni, átfordítani és lebegni, majd átfordulni és újra úszni.

Az úszás javíthatja:

a kognitív működést

A kétoldali keresztmintás mozdulatok, amelyek a test mindkét oldalát felhasználják egy cselekvés végrehajtásához, elősegítik a baba agyának növekedését.

A keresztmintázó mozdulatok az agy egészében neuronokat építenek, de különösen a corpus callosumban. Ez megkönnyíti a kommunikációt, a visszacsatolást és a modulációt az agy egyik oldaláról a másikra. Az úton ez javulhat:

 olvasási készséget

nyelvi fejlődést

tanulási képességet

tér érzékelést

  1. Ismerkedés egymással
  2. Barátkozás a vízzel
  3. Pancsolás
  4. Úszás